Rusya Turistik vizesi için gerekli evraklar

Standart turist vizeleri Türk vatandaşları, diger ülke vatandaşları için Rusya Federasyonuna (kültürel organizasyonlar, turistik geziler) bir Rus tur operatörüne baglı olarak Turizm amaçlı kısa dönem için giden bireylere verilmektedir.

Turist vizesinin maksimum kullanılabilirligi 30 gündür. Rusya Federeasyonuna Turist vizeleri tek veya çift girişlidir.

Turistik vize ticari görüşmelere, fuarlara katılmaya, açık arttırmalara, tedavilere ve sınavlara izin verebilir fakat bu gibi durumlarda gidişinizin sebebini belirtmeniz gerekmektedir. Bu durumlarda vize onayını alabilmeniz için ‘ziyaret sebebi’ kısmına ‘Özel bir sebep ile turizm’ eklenmelidir ve böylece vizeniz katılacagınız etkinligin süresine uygun olarak yeterli gün sayısı ile verilecektir.(Bu süre 30 günü geçmeyecektir).

VIZE SÜRESI KONSOLOSLUK ÜCRETI SERVIS ÜCRETI 
(VERGILER DAHIL)
TEK GIRIŞLI VIZE
10 İş Günü İşlem Süresi  294 TL 35 USD
3 İş Günü İşlem Süresi  588 TL 35 USD
İKI GIRIŞLI VIZE
10 İş Günü İşlem Süresi  470,40 TL 35 USD
3 İş Günü İşlem Süresi  940,80 TL 35 USD
ÇOK GIRIŞLI VIZE
10 İş Günü İşlem Süresi  882 TL 35 USD
3 İş Günü İşlem Süresi   1764 TL 35 USD

Vize ücretleri teyiti için tekrar bilgi alınız.

Turistik (Amaçlı) Vize
 Rusya Federasyonu tarafından onaylanmış ıslak imzalı
Voucher(davetiye). (Voucher tarihi, otelde kalınacak tarihleri
kapsamalıdır.)
 Otel ve uçak rezervasyonları(Uçak rezervasyonu gidiş dönüş olacak).
 2 adet arka fonu beyaz, boyutları 3,5 x 4,5 cm fotoğraf.
 Pasaport ( 2 adet boş sayfası olmalıdır ve geçerlilik tarihi 6
aydan daha kısa olmamalıdır.)
 “visa.kdmid.ru” sitesinden doldurulacak “online başvuru formu”.
 Amaçlı turizm (Konferans ve ya fuar katılımcılarının aldığı vize
türü.) vizesi için bireylerin katıldığına dair belgeleri başvuruda
sunmaları gerekmektedir.
 Eğer çift girişli vize isteniyor ise, her iki giriş için otel ve uçak
rezervasyon belgesi başvuru sırasında sunulması gerekmektedir.
 T.C. vatandaşı olmayanlar için T.C. tarafından verilmiş ikamet
iznini göstermeleri gerekmektedir.
 Avrupa Birliği ve Çin vatandaşları için seyahat sağlık sigortası zorunludur.

FOTOGRAF BILGILERI

 

Uyarı: fotograflar aşagıdaki özelliklere uygun olmalıdır.

Kendinize ait yeni çekilmiş bir fotograf (6 ay’dan eski olmamak şartı ile).

Fotografın özellikleri:

  • 3,5 x 4,5 cm aydınlık bir fonda çekilmiş (beyaz ya da açık renkli), özellikler ayırdedilebilir ve arka fona uyumlu olarak.
  • Yüksek kalitede yüze odaklanmış olarak.
  • Normal fotograf kagıdına basılmış olarak (kamera baskısı).
  • Tam yüzü kapsayarak, gülmeyerek (güneş güzlüğü, şapka veya yüzü, başı örten başka birşey olmadan (kişinin dini inancı veya etnik kökeni sebebi ile giydikleri hariç)).
  • Fotograf başvuru formuna yapıştırılmış olarak.

Uyarı: Lütfen bu maddeleri dikkatlice uygulayınız. Eger fotografınız bu gereklilikleri taşımıyor ise başvurunuz tamamlanmamış olarak kabul edilir.

http://turkey.kazantravels.ru adresinden detaylı bilgi edinebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir